Rekonstrukce bytu v Pardubicích

2009

Z původního zadání "něco málo poradit s barvami" se pozvolna stala menší rekonstrukce čerstvě zakoupeného bytu. Postupně se měnila podlaha, dveře, koupelna a upravovala elektroinstalace podle nového uspořádání bytu. Původně rozsáhlý a nepojednaný prostor vstupní haly se využil pro novou místnost domácích prací a komoru. Nejpodstatnějším otazníkem bylo, jak si poradíme s nosným sloupem, který stál v centru celého bytu. "Schovali" jsme ho do sádrokartonové konstrukce, která zároveň vymezuje jídelní prostor a opticky spojuje s kuchyní. Zároveň je v tomto prvku ukryto přímé i nepřímé osvětlení temného prostoru uprostřed bytu. Stavebními úpravami prošla i koupelna, která je z části vklíněná do prostoru kuchyně. Nepraktická podlouhlá dispozice ložnice se vyřešila uzavřenou šatnou. Denní světlo do ní proniká nadsvětlíkem a prosklenými dveřmi.